Kosmetika

Dopřejte své pleti peeling

Sbírání kytiček

Přejete si, aby byla vaše pokožka krásně hladká? Pak používejte pravidelně peeling.

Naše pokožka se neustále obnovuje a zbavuje se odumřelých buněk. Můžete jí v tom pomoci. Dopřejte jí čas od času peeling. Při pravidelném používání dochází k vyhlazení, projasnění a zjemnění pleti.

Vyzkoušet můžete buď mechanický peeling, který zvládnete v pohodlí domova, nebo se můžete svěřit do rukou zkušené kosmetičky v salonu a vyzkoušet chemickou variantu. Pozor, pokud máte citlivou pleť nebo trpíte ekzémy, na peelingové procedury raději zapomeňte.

Mechanický peeling

Spočívá v použití speciálního mycího krému, který obsahuje nepatrné brusné částečky. Může to být například mořská sůl, zrníčka, rozemleté mandlové otruby nebo meruňková jádra. Peeling nabízí nejrůznější varianty. Existují speciální peelingy na obličej, jiné jsou určeny k ošetření celého těla – ty jsou známé také pod označením scrub. Rozdíl je především v hustotě a hlavně velikosti abrazivních částic. Tělový peeling je o poznání drsnější než obličejový.

Obličej

  • Aplikujte 1x týdně.
  • Před nanesením peelingu musí být pleť v první řadě dokonale čistá. Použijte pleťové mléko i tonikum, abyste obličej zbavili nečistot, make-upu i kožního mazu.
  • Naneste peelingový krém na bříška prstů a jemně ho rozetřete po celém obličeji. Vyhněte se citlivému okolí očí a rtů, ale nebojte se přípravek aplikovat na obočí.
  • Krouživými pohyby jemně masírujte obličej. Následně opláchněte obličej vlažnou vodou.
  • Po každém peelingu je nutné dopřát pleti pořádnou porci hydratace. Buď použijte pleťovou masku, nebo na obličej naneste rovnou výživné hydratační sérum či krém.

Tělo

  • Před použitím omyjte tělo mýdlem nebo sprchovým gelem. V žádném případě nepoužívejte tělový peeling na obličej.
  • Peeling naneste na celé tělo a začněte masírovat. Důraz dejte na drsnější pokožku na loktech, kolenou či patách. Pozor na citlivé partie, jako jsou prsa či podpaží.
  • Jako pomocníky si můžete vzít houbu, lufu, jemný kartáč nebo žínku.
  • Masáž provádějte tak dlouho, dokud vám to bude příjemné.
  • Po ukončení důkladně smyjte všechny částečky peelingového přípravku. Již nepoužívejte mýdlo, ale jen čistou vodu.
  • Pokožku těla je nutné důkladně hydratovat tělovým mlékem nebo olejem.
  • Samozřejmostí by mělo být použití tělového peelingu před nanesením samoopalovacích přípravků nebo před opalováním.

Chemický peeling

Provádí se nanášením ovocných kyselin na pokožku. Po aplikaci dojde k rozvolnění povrchové vrstvy kůže, která se začne olupovat a obnovovat. Následuje proces regenerace, který trvá cca 3-5 dní. Pleť má po zhojení viditelně lepší strukturu. Dochází k vyhlazení vrásek. Pokožka je vyrovnaná a jemnější. Odstraní se projevy akné a pigmentace.

Text: Eva Šarfová

Zdroj informací: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4720453/, tiskové materiály MM beauty and colours
Zdroj fotografií: Pexels
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků