
Doba přípravy: asi 35 minut
Doba pečení: asi 60 minut
Na náplň:
• 1 balíček (250 g) hotové makové náplně
• 75 g oloupaných slunečnicových jader
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 KL Mandlového aroma Dr.Oetker
• 3 PL medu
• 2 zarovnané PL ovesných vloček nebo strouhanky
• 150 ml šťávy z hruškového kompotu
Na těsto:
• 1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 250 g nízkotučného tvarohu
• 160 ml mléka
• 160 ml oleje
• 2 zarovnané KL cukru
• 2 zarovnané KL soli
Na ozdobení:
• 2 zarovnané PL světlé marmelády (např. meruňkové)
Ještě potřebujeme:
• váleček
• sítko
• mašlovačku
Příprava:
2. Na přípravu těsta smícháme na vále mouku s kypřicím práškem. Přidáme tvaroh, mléko, olej, cukr, sůl a ručně zpracujeme hladké těsto. Těsto poprášíme malým množstvím mouky a vyválíme obdélník (40 x 35 cm). Náplň rozetřeme rovnoměrně na těsto a necháme volný okraj asi 2 cm. Obdélník zavineme z kratší strany
a vložíme do formy „švem“ nahoru. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 60 minut
3. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
4. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a polijeme povrch bábovky. Po zatuhnutí v marmeládě rozmícháme zbylou makovou náplň a podle obrázku mašlovačkou dozdobíme.
Foto: Dr.Oetker