
Doba přípravy: asi 20 minut
Počet kusů: 45-50
Na těsto:
• 100 g změklého másla nebo margarínu
• 100 g moučkového cukru
• 2 žloutky
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 2 bílky
• 150 g hladké mouky
• 1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 50 g kukuřičného škrobu Gustin Dr.Oetker
• 2 PL kakaa
• 50 g strouhaného kokosu
Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
• plech na pečení
• papír na pečení
Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutky a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který do pěny zlehka vmícháme. Mouku, kypřicí prášek do pečiva, Gustin, kakao a strouhaný kokos promícháme a vmícháme do žloutkové pěny. Vypracujeme hladké těsto.
2. Na plech vyložený papírem na pečení tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky, pusinky. Dáme do předehřáté trouby péci.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 10 minut
3. Po upečení necháme pusinky vychladnout. Tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a vychladlé pusinky v ní zespodu namáčíme.
Foto: Dr. Oetker
9. 12. 2011