
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- přibližně 3 lžíce kakaa
- 1/2 sáčku perníkového koření
- 75 g másla
- 200 g tekutého medu
- 2 vejce
- 1 lžička vody.
Postup:
V míse nejprve promícháme sypké suroviny, přidáme rozehřáté máslo, med, vejce a vodu. Důkladně propracujeme těsto a "vytlučeme" o pracovní desku. Zabalené v mikrotenovém sáčku necháme do dalšího dne v chladu.
Druhý den z rozváleného plátu vykrájíme požadované tvary, a pečeme na plechu s papírem při 180 oC asi 10 až 15 minut, a ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Perníčky uchováváme v dobře uzavřené nádobě, do které vždy dáme rozkrojené jablíčko, aby perníčky nasáli vlhkost a byly krásně měkké.
Autor: Andy