
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 150 g cukru moučka
- 180 g másla
- 70 g vlašských ořechů
- 1 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 1 žloutek
Náplň:
- 250 ml smetany na šlehání
- 70 g čokolády na vaření
Na polevu:
- 200 g poleva čokoládová tmavá
Postup:
Pařížská šlehačka:
1/4 l šlehačky a 7 dkg strouhané čokolády přivedeme k varu a dáme vychladit. Vychlazenou ušleháme.
Na vál přesejeme mouku, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, mleté ořechy a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát silný 2 mm a rádélkem na těsto nakrájíme obdélníky 4 x 6 cm a natáčíme je na plechové trubičky o průměru 1 cm. Dáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. Celsia asi 10 minut. Ještě teplé je sundáme z plechových trubiček. Vychladlé trubičky plníme pařížskou šlehačkou. Oba konce trubiček namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě. Trubičky můžeme ozdobit cukrovým zdobením různých tvarů.
Autor: Miroslava
10. 12. 2013