
Na dezert:
- ananasový kompot (hmotnost po odkapání 260 g)
- 100 ml šťávy z kompotu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 Vanilkový lusk „Bourbon“ Dr.Oetker
- 2 zarovnané PL strouhaného kokosu
- 4 PL rumu
- 1 balíček Créme Olé s kokosovou příchutí Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
- 2 poháry
- ponorný mixér
- elektrický ruční šlehač
Příprava:
- Na přípravu dezertu necháme na sítku odkapat kompot. Šťávu z kompotu přitom zachytíme. Polovinu ananasu se šťávou rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme smetanu, dřeň z lusku, kokos, rum, Creme Olé a šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
- Poháry naplníme dezertem a ozdobíme zbylým ananasem. Do podávání uložíme do chladničky.
Foto: Dr. Oetker
7. 3. 2014