Tipy

Dr. Oetker Panna Cotta

Máte rádi dezert Panna Cotta? Pokud nemáte čas na jeho přípravu, vyzkoušejte novinku od Dr. Oetkera Panna Cotta v prášku.

Máte rádi dezert Panna Cotta? Pokud nemáte čas na jeho přípravu, vyzkoušejte novinku od Dr. Oetkera Panna Cotta v prášku.

Panna cotta, lahodný smetanový moučník, patří k nejoblíbenějším dezertům. Podle dostupných pramenů pochází tato chlouba italské kuchyně pravděpodobně z regionu Piemont a odtud se rozšířila prakticky do celého světa.
 

Panna cotta v překladu doslova znamená vařená smetana. Jeho základem je tedy velmi kvalitní smetana, která se smíchá s cukrem, želatinou a pravou vanilkou. Uvařený dezert se nechá ztuhnout v lednici. Obvykle se panna cotta podává s ovocem, ovocnou omáčkou nebo jakoukoliv polevou, nejčastěji karamelovou. Také je možné do základního receptu přidat trochu medu nebo šťávy z čerstvého ovoce.

Dr.Oetker Panna Cotta je inspirována originální italskou recepturou. Obsahuje 12,6% smetanového prášku a extrakt z vanilkového lusku.

Příprava Panna Cotty Dr.Oetker:
250 ml mléka a 250 ml smetany se smíchá s obsahem sáčku Dr. Oetker Panna Cotta a vaří se stejně jako klasický puding. Uvařený dezert se nalije do formiček a nechá se 2 hodiny ztuhnout v lednici. Hotová a vychlazená panna cotta se vyklopí na talíř. Může se servírovat s čerstvým ovocem, ovocnou omáčkou nebo polevou. Cena 19,90 Kč.

 

Připravila: Katka
Foto: Dr. Oetker
6. 11. 2013

 


Diskuze: příspěvků