Gastro

Dýňový koláč s jablky a skořicí

Sbírání kytiček

Provoňte svou kuchyni dýňovým koláčem. Dýně je bohatým zdrojem minerálů: sodíku, draslíku, hořčíku nebo železa a také cenných vitamínů.

Ingredience na náplň:

400 g dýně
1-2 jablka
citronová kůra
mandle
skořice
cukr

Na těsto:

225 g hladké mouky
135 g bio másla
1,5 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce vody
3 lžíce cukru
sůl

Postup:

Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru, skořici a uvaříme na kaši.

Mezitím z mouky, másla, špetky soli, cukru, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, pokryjeme dýňovou náplní, posypeme nasekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut na 180 °C.

Vychladlý koláč posypeme cukrem a poté servírujeme.

 

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Naše bio
Zdroj fotografií: Naše bio
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků