Gastro

Broskve s ricottovým krémem

Sbírání kytiček

Máte rádi kombinaci ovoce s ricottovým krémem? Krém z kapkou prosecca je vynikající. Místo broskví můžete použít i jiné ovoce.

Ingredience

8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví
2 lžíce cukru
1 hrnek prosecca větvička rozmarýnu

Na ricottový krém

400 g ricotty
2 lžíce cukru šťáva a kůra z limetky
lístky máty na zdobení

Postup

Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit. V hrnci necháme povařit prosecco s cukrem a rozmarýnem. Snížíme plamen, přidáme oloupané a vypeckované broskve a 3 – 4 minuty necháme podusit. Během vaření přiléváme víno. Následně broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zůstala v hrnci, necháme ještě chvíli povařit, aby zhoustla. Do mističek vložíme riccotový krém, přidáme vychlazené broskve, vše zalijeme uvařeným vínem a ozdobíme lístky máty.

Recept připravila Inna z blogu „garden and kitchen“.

Zdroj informací: Inna, garden and kitchen
Zdroj fotografií: garden and kitchen
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků