Gastro

Česnekový krém

Sbírání kytiček

Máte rádi česnečku a krémové polévky? Pusťte se do jemného česnekového krému dle našeho jednoduchého receptu. Udělá vám dobře nejen v sychravém počasí a plískanicích.

Díky silným antibakteriálním a antivirovým účinkům česneku vás dostane na nohy při nachlazení, po náročném sportovním výkonu na horách i po vydatnějším večírku. Česnek totiž velmi účinně podporuje imunitu a užívá se v rámci prevence při prvních příznacích nejrůznějších onemocnění.

Ingredience:

7 stroužků česneku
300 ml zeleninového vývaru
300 ml 33% smetany ke šlehání
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl čerstvě mletý pepř
tmavé pečivo na krutony

Postup:

1. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte mouku.

2. Po vytvoření jíšky přilijte vývar a smetanu. 

3. Přidejte prolisovaný česnek a nechte vše společně provařit cca 10 minut.

4. Podle chuti osolte a opepřete. 

Ozdobte na kostičky pokrájeným pečivem, které pár minut pečte v troubě na 160 stupňů, dokud nebudou křupavé. 

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Akademie kvality
Zdroj fotografií: Akademie kvality
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků