Čokoládová roláda neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť.
Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.
Ingredience
6 vajec
100 g cukru moučka
3 lžíce kakaa holandského typu
250 ml smetany ke šlehání (33 %) oblíbená marmeláda k podávání špetka soli
Postup
1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.
Připravila: Katka