Dvoubarevný tvarohový věnec

Velikonoce se kvapem blíží a s nimi tradiční kulinářské speciality. Krom obvyklých pokrmů a dezertů se vždy nabízí možnost vyzkoušet i něco trochu jiného. Například dvoubarevný tvarohový věnec, pochoutka, za kterou se jen zapráší!

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Dvoubarevný tvarohový věnec 


Doba přípravy: asi 30 minut 

Doba pečení: asi 60 minut 


Přísady: 

Na těsto: 

200 g hladké mouky 

1 zarovnaná PL kakaa 

1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker 

80 g cukru 

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 

špetka soli 

1 vejce 

100 g změklého másla nebo margarínu 


Na náplň: 

150 g másla 

750 g nízkotučného tvarohu 

200 g cukru 

1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 

3 vejce nastrouhaná kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu 

1 zarovnaná PL kakaa 


Na ozdobení: 

1/2 balíček Polevy světlé Dr.Oetker 

1/2 balíčku Polevy tmavé Dr.Oetker 


Ještě potřebujeme: 

formu na věnec (průměr 26 cm)


Příprava: 

1. Na přípravu těsta smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo nebo margarín a ručně zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme válec o délce asi 45 cm. Válec vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec, těsto na okrajích přitiskneme ke stěnám formy po obou stranách do výše asi 5 cm. 


2. Na náplň rozpustíme máslo a necháme mírně vychladnout. V míse ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni tvaroh, cukr, pudingový prášek, vejce a citrónovou kůru dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijeme na těsto a zbytek obarvíme prosetým kakaem. Tmavou náplň naneseme na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme. 


Elektrická trouba: 170 °C 

Horkovzdušná trouba: 150 °C 

Plynová trouba: stupeň 3 


Doba pečení: asi 60 minut 


3. Věnec po vychladnutí uvolníme ostrým nožem od okraje formy a vyklopíme na dortový podnos. Světlou i tmavou polevu připravíme podle návodu na obale a věnec střídavě ozdobíme. 


TIP: Věnec můžeme připravit i ve formě s vypouklým dnem (průměr 26 cm).


Zdroj: Dr.Oetker


DISKUZE K ČLÁNKU

1

budu péct teď na neděli, přijedou mi děti

ODPOVĚDĚT

1

docela rychlé, fajn

ODPOVĚDĚT

2

zítra musím také něco upáct tak to je docela dobrá inspirace

ODPOVĚDĚT

1

recept si ukládám, možná upeču..

ODPOVĚDĚT

2

vypadá to skvěle.

ODPOVĚDĚT

5

Vypadá to dobře, ale tloustnu už z pohledu na fotku, musí to být s tou čokoládou energetická bomba.

ODPOVĚDĚT

5

tvaroh miluji, ale sladké a pečivo má zrovna u mě červenou... zeleninka a ovoce, abych se nemusela cítit na dovolené v létě trapně

ODPOVĚDĚT

3

Příspěvek byl smazán redakcí pro porušení pravidel diskuse.

ODPOVĚDĚT

4

Na Velikonoce peču věnec s tvarohovou náplní z kynutého těsta...Tento vypadá skvěle, mohu vyzkoušet něco nového...

ODPOVĚDĚT

6

tvarohové jídla jsou dobré, tohle možná zkusím na velikonoce

ODPOVĚDĚT

6

taky mám ráda tvarohové pokrmy, jen ještě kdyby mě to někdo nachystal... no uvidíme, bude volno tak to třeba taky zkusím

ODPOVĚDĚT

1

dobrý nápad zase se upeče něco jiného

ODPOVĚDĚT

1

Souhlasím s Vámi.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (13 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

ilustrační obrázek

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

ilustrační obrázek

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

ilustrační obrázek

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

ilustrační obrázek

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

ZRNKOVÁ KÁVA

Ahoj jakou si domů kupujete zrnkovou kávu?

HRAČKY PRO DVOULETÉ DÍTĚ

Vím, že je docela brzo, ale každoročně to řeším s ...

BEZLEKOVÁ DIETA

Ahoj, mohla bych poprosit o nějaké typy, co si dáváte na ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz