Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčátky

Těstoviny se dají připravit na milión a jeden způsob. Tady je jeden z nich.

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Co budete potřebovat: 

• 400 g těstovin fettuccine 

• sůl 

• hrst cherry rajčátek 

• 2 lžíce olivového oleje 

• 4 lžíce másla 

• 3 šalotky 

• 200 g malých bílých žampionů 

• 1 lžíce hladké mouky 

• 250 ml smetany ke šlehání 

• 50 g strouhaného parmazánu 

• 500 g mraženého špenátového protlaku 

• 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur 

• 3 stroužky česneku 

• čerstvě mletý pepř 

• čerstvá bazalka 


Postup:

1) Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente). 

2) Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme. 

3) Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta). 

4) Přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit. 

5) Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem. 


Připravila: red.

Foto: Podravka

DISKUZE K ČLÁNKU

3

S tou podravkou to zabili, tento hnus už dávno nepoužívám

ODPOVĚDĚT

6

podravku a cibuli nepoužívám, nechutná mi

ODPOVĚDĚT

3

Ani já ji nepoužívám...

ODPOVĚDĚT

2

vyzkouším a pak napíšu jaký byl

ODPOVĚDĚT

2

vyzkouším a pak napíšu jaký byl

ODPOVĚDĚT

3

Tento recept vyzkouším, není náročný na čas ani na ingredience.

ODPOVĚDĚT

5

mě recept jako nenáročný nepřipadá, nechce se mi ho zkoušet

ODPOVĚDĚT

4

toto jídlo bych si s chutí dala

ODPOVĚDĚT

3

Taky bych si s chutí dala...

ODPOVĚDĚT

6

já taky, ale musel by mi ho někdo připravit... v tomhle vedru se mi nechce dělat vůbec nic... :o)

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (10 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

ilustrační obrázek

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

ilustrační obrázek

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

ilustrační obrázek

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

ilustrační obrázek

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

HUBNUTÍ S ODBORNÍKEM

Ráda bych konečně zhubla, a to nastálo. Dostala jsem tip na ...

KRMIVO PRO PSY

Zeptám se máte někdo zkušenost s konzervami od Britu Mono ...

KVALITNÍ ČOKOLÁDA

Ahoj kde bych koupila nějakou kvalitní čokoládu.Chci ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz