Fettuccine se špenátovým krémem a opečenými cherry rajčátky

Těstoviny se dají připravit na milión a jeden způsob. Tady je jeden z nich.

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Co budete potřebovat: 

• 400 g těstovin fettuccine 

• sůl 

• hrst cherry rajčátek 

• 2 lžíce olivového oleje 

• 4 lžíce másla 

• 3 šalotky 

• 200 g malých bílých žampionů 

• 1 lžíce hladké mouky 

• 250 ml smetany ke šlehání 

• 50 g strouhaného parmazánu 

• 500 g mraženého špenátového protlaku 

• 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur 

• 3 stroužky česneku 

• čerstvě mletý pepř 

• čerstvá bazalka 


Postup:

1) Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente). 

2) Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme. 

3) Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta). 

4) Přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit. 

5) Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem. 


Připravila: red.

Foto: Podravka

DISKUZE K ČLÁNKU

3

S tou podravkou to zabili, tento hnus už dávno nepoužívám

ODPOVĚDĚT

6

podravku a cibuli nepoužívám, nechutná mi

ODPOVĚDĚT

3

Ani já ji nepoužívám...

ODPOVĚDĚT

2

vyzkouším a pak napíšu jaký byl

ODPOVĚDĚT

2

vyzkouším a pak napíšu jaký byl

ODPOVĚDĚT

3

Tento recept vyzkouším, není náročný na čas ani na ingredience.

ODPOVĚDĚT

5

mě recept jako nenáročný nepřipadá, nechce se mi ho zkoušet

ODPOVĚDĚT

4

toto jídlo bych si s chutí dala

ODPOVĚDĚT

3

Taky bych si s chutí dala...

ODPOVĚDĚT

6

já taky, ale musel by mi ho někdo připravit... v tomhle vedru se mi nechce dělat vůbec nic... :o)

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (10 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

ilustrační obrázek

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

ilustrační obrázek

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

ilustrační obrázek

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

ilustrační obrázek

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

inzerce

ŽHAVÉ DRBY

HUBNUTÍ SE SVĚTEM ZDRAVÍ

Zhubl někdo se Světem zdraví? Jak to probíhalo?

VÝBAVA PRO PSA

Často cestujeme s pejskem, co máte pořídit pro jeho ...

KVALITNÍ VÁHY

Potřebuji tip na nákup solidní váhy do kuchyně.

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz