Těstoviny se dají připravit na milión a jeden způsob. Tady je jeden z nich.
Co budete potřebovat:
• 400 g těstovin fettuccine
• sůl
• hrst cherry rajčátek
• 2 lžíce olivového oleje
• 4 lžíce másla
• 3 šalotky
• 200 g malých bílých žampionů
• 1 lžíce hladké mouky
• 250 ml smetany ke šlehání
• 50 g strouhaného parmazánu
• 500 g mraženého špenátového protlaku
• 1 lžička Podravka přísady do jídel Natur
• 3 stroužky česneku
• čerstvě mletý pepř
• čerstvá bazalka
Postup:
1) Těstoviny dáme do velkého množství vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nebudou mít tu správnou konzistenci (al dente).
2) Rajčata nařízneme na špičce do křížku a dáme je na malou pánvičku s troškou olivového oleje, pánvičku dáme na plotnu a za občasného potřesení je pár minut opékáme, aby se opekly ze všech stran, pak je osolíme.
3) Mezitím si na velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku pokrájenou na kolečka a očištěné (stačí omyté) žampiony, překrojené na půl. Opékáme několik minut, pak poprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme také lehce opéct (stačí minuta).
4) Přidáme smetanu ke šlehání, parmazán, špenátový protlak a koření Podravka Natur, stáhneme plamen na minimum, zakryjeme poklicí nebo alobalem a necháme několik minut prohřívat do rozmrazení špenátu (můžeme tomu pomoci občasným otočením nebo promíchnutím). Když je špenát rozmražený, prolisujeme do omáčky česnek, opepříme, necháme minutku projít varem a pak ochutnáme, jestli není třeba dosolit.
5) Fettucine podáváme přelité špenátovým krémem a vše ozdobíme opečenými rajčátky, bazalkou a čerstvě mletým pepřem.
Připravila: red.
Foto: Podravka