Gastro

Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Sbírání kytiček

Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně.

Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. 

Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky? 

Ingredience: 

150 ml bílého jogurtu 

2 hrnky polohrubé mouky 

½ hrnku cukru krupice 

¼ hrnku oleje 

2 hrnky jahod 

2 vejce 

1 prášek do pečiva 

1 vanilkový cukr 

100 g bílé čokolády 

máslo na vytření pekáče mouka na vysypání pekáče

Postup: 

1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka. 

2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte. 

3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu. 

4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody. 

5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.

Zdroj a foto: akademiekvality.cz

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků