Shopping

Jaké spotřebiče a nádobí musíte mít ve vaší kuchyni

Sbírání kytiček

Vybavení kuchyně není nikdy dost. Svou kuchyň musíte vybavit správnými spotřebiči, tak aby byla funkce kuchyně řádně zajištěna. Stejně jako ostatní prvky kuchyně (jako jsou podlahy, desky, světla) ani spotřebiče nepřidávají ekvivalentní dekoraci kuchyně, ale bez nich není možné pracovat.

Kuchyňské spotřebiče zahrnují všechny stroje, které se používají v kuchyni – od vaření, mytí a čištění až po vše ostatní, co se týká kuchyně. Někteří domácí kuchaři vaří jen z nutnosti, kdežto jiní mohou trávit většinu času pečením, vařením, smažením, grilováním apod. Každý si tedy volí vybavení kuchyně podle svých potřeb. 

Klíčovým faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je energetická účinnost spotřebičů od A do G. A je nejlepší a G je nejhorší. A jako další je u větších spotřebičů potřeba zvážit, zda potřebujete spotřebič vestavěný, či nikoliv. 

Seznam přístrojů, které musíte mít ve vaší kuchyni

Mikrovlnná trouba 

Dnes je mikrovlnná trouba nezbytným spotřebičem pro každou kuchyni. Pomocí mikrovlnné trouby můžete urychlit proces vaření a provádět vaření, rozmrazování a ohřívání stisknutím tlačítka. Mikrovlnné trouby jsou cenově dostupné a na trhu je široká rozmanitost. Pokud máte velkou rodinu, musíte si koupit velkou mikrovlnnou troubu, aby se velké mísy snadno vešly do trouby. 


Elektrický mixér 

Elektrický mixér je další zařízení, které si nemůžete dovolit nechat ujít. Elektrický mixér vám pomůže při každodenních úkolech, jako je mixování ořechů, brambor atd. Je vhodné mít v kuchyni také ruční elektrický mixér, protože pak máte díky němu možnost dělat rozmanité malé úkoly. 


Myčka nádobí 

Efektivní myčka nádobí je doslova požehnáním dobrému kuchaři. Myčky nádobí už nejsou objemné stroje. Dnes disponují příjemnými ovládacími panely spojenými s tichým a rychlejším pracím procesem. Můžete zvolit jak vestavnou, tak volně stojící myčku. 


Varné desky 

Varné desky jsou základním spotřebičem pro skutečné vaření. Ohřívání, vaření a smažení lze bez problému provést na varné desce. Můžete si vybrat plynovou nebo elektrickou variantu. U elektrické pak máte na výběr indukční a sklokeramickou varnou desku, přičemž keramická je levnější, kdežto indukční zase úspornější. 


Pečicí trouba 

Klasická velká trouba je dalším základem dobré kuchyně. Je možné v ní připravovat rozmanité jídlo, které jednoduše neuděláte na pouhé varné desce. Například různé moučníky, zapečená jídla, grilované kuře a další. Můžete vybírat jak vestavnou, tak volně stojící. Zároveň si můžete zvolit, zda koupit troubu s varnou deskou jako sadu, či odděleně. 


Rychlovarná konvice 

Elektrická varná konvice je jedním z důležitých malých spotřebičů. Až poté, co si ji pořídíte, si uvědomíte, že ji používáte po celou dobu. A to možná více než kterýkoli jiný malý spotřebič ve vaší kuchyni. Je to energeticky účinnější a desetkrát rychlejší způsob než vařit vodu na sporáku. Pokud pijete větší množství kávy nebo čaje, pak rychlovarnou konvici určitě musíte mít. 


Kávovar 

Kávovary jsou nepostradatelným malým spotřebičem, protože téměř všichni milují horký šálek kávy na začátku dne. 


Toastery 

Použití toasteru je základním požadavkem v mnoha kuchyních. Toastery rychle a efektivně vytvoří bohaté toustové chleby a bagety. 


Elektrický gril 

V dnešní době jsou v kuchyni vítány elektrické grily všeho druhu. Elektrické grily jsou malé, bez kouře a snadno se čistí. Potraviny pečené na elektrickém grilu chutnají skvěle a mohou být mnohem zdravější než smažené potraviny. 


Základní kuchyňské nádobí 

Podívejte se před nákupem po celých sestavách základního kuchyňského nádobí, které jsou bezpečné pro mikrovlnné trouby a vhodné do myčky nádobí. Mezi základní kuchyňské nádobí patří příbory, misky, talíře, hrnky, sklenice, plastové skladovací boxy, naběračky a míchačky jídla. 


Hrnce a pánve 

Každá kuchyně potřebuje jak pánve, tak dostatek hrnců. Pánve budete používat od smažených vajec přes opečené sendviče až po smažení a pečení masa. Doporučujeme pánve nejméně o rozměrech 30 cm, nejlépe z nerezové oceli s nelepivým vnitřkem. Také doporučujeme hledat takovou pánev, která je dodávána s poklicí, což může být skvělé pro vaření i pečení. Hrnce na vaření jsou nutné pro vaření polévek, vařených brambor a těstovin. Nejlepší jsou robustní, s tlustými stěnami a vícevrstvými vzory, které pomáhají udržovat teplo. Vyberte alespoň jeden takový, které má minimálně 8 litrů, a ujistěte se, že má také poklici. 


Další vhodné nádobí je také zapékací mísa nebo pekáček do trouby, ať již na zapékání lasagní a brambor, či například pečení králíka nebo kuřete. 


Kuchyňská prkénka 

Příprava potravin bez prkénka může otupit vaše nože a zničit vaše kuchyňské desky. Kupte vždy více prkének z více materiálů. Dřevěná prkénka jsou vhodná například jako podklad pod horký hrnec, plastová prkénka se zase lépe čistí. Vždy používejte zvláštní prkénko na krájení syrového masa. 


Otvírák 

Je pravděpodobné, že v určitém okamžiku budete muset otevřít plechovku či láhev, a tak si ve skříňce na nádobí ukládejte i kombinovaný otvírák na konzervy a lahve.


KP
Foto: Moebelix

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků