Gastro

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Sbírání kytiček

Máme rádi neobvyklé kombinace a neotřelé nápady. Dnes se obojí sešlo v následujícím receptu na kachní prsa s pomerančovou omáčkou.

Ingredience na kachní prsa:

  • 2 kachní prsa
  • 2 pomeranče
  • 3 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 1 lžíce Grand Marnier
  • sůl vločková

Ingredience na přílohu:

  •  5 brambor
  • 1 batát
  • ¼ celeru
  • 2 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • římský kmín
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • bylinková sůl
  • olivový olej

Postup:

1. Kachní prsa očistíme a přebytečnou kůži si dáme na pánev a necháme z ní vypéct tuk, který si poté slijeme.

2. Mezitím si připravíme pomeranče, které vyfiletujeme, a ze zbytku pomeranče vymačkáme do misky šťávu. Přidáme citrusový balzamikový krém a osolíme podle chuti.

3. Brambory si očistíme kartáčkem, batát a celer oloupeme. Vše si nakrájíme (brambory na měsíčky, batát a celer na hranolky). Do misky dáme olivový olej, římský kmín, citrusový balzamikový krém, parmezán, bylinkovou sůl a vše promícháme. Pečeme v troubě asi 20-30 minut.

4. Na pánev dáme vypečený tuk a opečeme na něm zprudka kachní prsa (vždy nejdříve kůží dolů). Hotová kachní prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

5. Na pánvi si necháme trochu kachního výpeku a přidáme do něj namarinované pomeranče. Omáčku necháme zredukovat do zhoustnutí. Ke konci přidáme Grand Marnier. Kachní prsa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky. Servírujeme je posypané vločkovou solí a zalité pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme brambory s batáty a celerem.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: Kalamáta Papadimitriou
Zdroj fotografií: Kalamáta Papadimitriou
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků