Kotleta se zelím

Kotleta, zelí, pivo a šalotka. Takto by zřejmě pojmenovali náš recept, pokud by se podával ve špičkových restauracích.

Kotleta se zelím
Zobrazit fotografii v galerii

Přestože je dominantou maso, tedy vepřová kotleta, bez dobře připraveného zelí by byl pokrm poloviční. My jsme si vybrali špičaté. Oproti běžné hlávce zelí je chutnější a šťavnatější. My jsme ho připravili na teplý způsob a promíchali s bazalkovým pestem. 


A kam se přidává avizované pivo? Nikam jinam než do výpeku z masíčka. Dobrou chuť. 


Ingredience: 

4 plátky vepřové kotlety 

1 špičaté zelí 

2 šalotky 

200 ml tmavého piva 

40 g másla 

plnotučná hořčice 

pesto 

sůl pepř olej 


Postup: 

1. Špičaté zelí nakrájíme na větší kostičky a spaříme v osolené vodě. Propláchneme studenou vodou. Zelí musí zůstat křupavé. 

2. Vepřovou kotletu osolíme a opepříme. Poté z obou stran kotletu opečeme na rozpálené pánvi a vložíme maso na pekáčku do předehřáté trouby na 120 °C cca na 15 minut. 

3. Na pánvičce, kterou jsme používali na opékání masa, zůstal výpek. K němu přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme do zlatova. Zalijeme pivem, přidáme trochu hořčice a necháme povařit. Nakonec zašleháme máslo. 

4. Zelí dokončíme tak, že ho prohřejeme na pánvi a promícháme s větším množstvím bazalkového pesta. Můžeme přidat máslo pro lepší konzistenci.


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Akademie kvality
Foto: Akademie kvality

DISKUZE K ČLÁNKU

2

udělám, ale jíst bude muž

ODPOVĚDĚT

4

DĚLÁM TO JE TO MOC DOBRÉ

ODPOVĚDĚT

3

Určitě vyzkouším.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (3 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

To, že o Velikonocích nechcete přibrat či si zkazit úspěšné držení zdravého jídelníčku, neznamená, že...

Zdravý vánoční recept: Žitné rohlíčky s pistáciemi a citronem

Zdravý vánoční recept: Žitné rohlíčky s pistáciemi a citronem

Proč je žito lepší než pšenice?

Titulka pro: Vyhlášení soutěže o nejlepší čtenářský recept

Vyhlášení soutěže o nejlepší čtenářský recept

Pročítali jste se zájmem recepty, které nám posílaly naše čtenářky? Anebo jste sami dokonce přispěli...

Posílejte nám své recepty a vyhrajte poukázku do Potten & Pannen

Také si doma jako oko v hlavě střežíte starý recept na vanilkové rohlíčky po mamince...

Titulka pro: Oáza krásy a zdravého životního stylu

Oáza krásy a zdravého životního stylu

Zajímají vás nové trendy ve zkrášlování, modelaci postavy, wellnes, relaxaci a zdravém životním stylu? Pak...

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

DOPLŇKY STRAVY

Dobrý večer, jaké berete doplňky stravy v dnešní době? Co ...

KOLOSTRUM

Četla jsem o kolostru a jeho účincích na podporu ...

KRYT NA MOBIL

Ahoj potřebuji akutně nějaký kvalitní kryt na telefon, ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz