Gastro

Kuskus s kuřecím masem a zeleninou podle Petra Havlíčka

Sbírání kytiček

Co takhle na víkend trochu odlehčit stravu? Kuskus s kuřecím masem a zeleninou je v tomto případě dobrá volba.

1 porce přbližně obsahuje:

Bílkoviny: 35 g 

Tuky: 13 g 

Sacharidy: 41 g 

Ingredience: 

110 g kuřecích prsou 

55 g kuskusu v suchém stavu 

rajčata 

listový špenát 

2 lžičky oleje 

barbecue koření

Postup: 

Kuskus připravíme podle návodu. Vmícháme lžičku oleje a necháme odstát. Kuřecí prsa ochutíme barbecue kořením, potřeme zbytkem oleje. Zprudka opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem asi 2-3 minuty z každé strany. Po opečení nakrájíme na proužky. Podáváme společně s kuskusem, listovým špenátem a rajčaty. 

Tip: 

Místo kuskusu můžete použít také celozrnnou rýži.

Další zajímavé recepty najdete v knize Superjídelníček.

Připravila: red.

Foto: Kniha Petra Havlíčka a Petry Lamschové

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků