Dnes máme recept pro všechny milovníky netradičních jídel. Připravte si lívance s ovocnou omáčkou s morušemi.
Na omáčku na 2 porce
20 g (2 polévkové lžíce) Neobotanics® MORUŠE BÍLÁ BIO,
2 polévkové lžíce malinové nebo jiné marmelády.
Na lívance:
- 6 polévkových lžic mléka
- 1 vejce
- 1/4 čajové lžičky kypřícího prášku
- 3 lžíce hladké mouky
- 6 polévkových lžic vody
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- špetka soli
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem, smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí a postupně přidávejte mléko, až se vytvoří hladké, táhlé těsto. Nechte 10 min. odpočinout na teplém místě.
Ovocnou marmeládu rozmíchejte s vodou, přidejte moruše a nechte povařit 30 sekund. Na tuku usmažte lívance z připraveného těsta a hotové polévejte omáčkou s morušemi.
Foto: Neobotanics
10. 6. 2016