Hledáte inspiraci na netradiční vánoční recepty? Máme pro vás tip. Vyzkoušejte mrkvové cukroví.
Suroviny:
200 g hladké mouky
150 g másla z La Formaggeria Gran Moravia
20 g namletých mandlí
2 středně velké mrkve
70 g cukru
půl lžičky mletého zázvoru
trocha vanilky
půl lžičky kypřicího prášku
Příprava
Máslo nechte při pokojové teplotě změknout a poté ho vyšlehejte s cukrem a vanilkou. Přidejte mouku, kypřicí prášek, zázvor a najemno nastrouhané mrkve. Vypracujte vláčné těsto a nechte je několik hodin odležet v ledničce. Poté těsto vyválejte na asi půl centimetru vysoký plát a formičkami vykrájejte různé tvary. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut. Cukroví můžete poprášit moučkovým cukrem, potřít rozpuštěnou čokoládou nebo slepit marmeládou.
Připravila: Katka Soušková