Gastro

Perník s tvarohem a blumami

Sbírání kytiček

Máme tu podzim. Listí se barví do žlutooranžové, vytahujeme ze skříní kabáty a místo zmrzliny přicházejí na řadu horké čaje. A k čaji dobrý koláč.

Ingredience:

2 vejce
200 g cukru krupice
100 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
120 ml oleje
½ lžičky skořice mleté Vitana
1 ks karamelového pudinku
200 g zakysané smetany
1 ks prášku do perníku Vitana

Tvarohová náplň

250 g polotučného tvarohu
1 vejce
1 ks vanilkového cukru Vitana
50 g cukru krupice

Postup

Nejprve našleháme vejce do pěny s cukrem. V míse promícháme mouku, skořici, pudink a prášek do pečiva. Přidáme zakysanou smetanu, vyšlehaná vejce a olej. Těsto nalijeme do větší formy, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Na těsto lžičkou naneseme tvarohovou náplň a nakonec vyskládáme blumy. Pečeme na 170 °C okolo 50 minut. Pak už je hotovo a máme výborný odpolední dezert na stole.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: Vitana
Zdroj fotografií: Vitana
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků