Gastro

Plněná sekaná

Sbírání kytiček

K Velikonocům patří sekaná. Zkuste ji naplnit vejcem.

Seznam ingrediencí: 

500 g mletého drůbežího masa 

500 g mletého telecího masa 

1 houska 

3 vejce 

1 polévková lžíce olivového oleje 

3 polévkové lžíce mléka 

sůl čerstvě drcený bílý pepř 

2 polévkové lžíce vývaru 

2 polévkové lžíce bílého vína 

4 vejce natvrdo 

300 g plátkové anglické slaniny 

Postup: 

Pokrájenou housku dáme do mísy, zalijeme mlékem a rozmělníme. Přidáme směs mas, olej, vejce, sůl a koření a začneme vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčíme vývarem a alkoholem. Pracujeme rukama až bude směs homogenní. 

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na chleba vyložíme plátky slaniny tak, abychom mohli pak sekanou přikrýt. 

Do formy naneseme polovinu masové směsi. Na ni položíme do řádky vejce a zakryjeme druhou polovinu směsi, přeložíme plátky slaniny a formu postavíme do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijeme horkou vodu a pečeme ve vodní lázní při teplotě 180 °C asi hodinu a půl. 

Podáváme s vařenými novými bramborami anebo za studena s domácím čerstvým chlebem, kyselými okurkami a vychlazeným pivem.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Lamart

Foto: Lamart

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků