Soutěže

Posílejte nám své recepty a vyhrajte poukázku do Potten & Pannen

Sbírání kytiček

Také si doma jako oko v hlavě střežíte starý recept na vanilkové rohlíčky po mamince nebo po babičce? Jeden takový jsme pro vás objevili! Nebo to máte jinak, a spíše zkoušíte moderní sladkosti, co třeba pomerančové cookies? Nenechávejte si je pro sebe a podělte se o svůj báječný recept i s ostatními čtenářkami! Navíc můžete vyhrát poukázku v hodnotě 1 000 Kč od Potten&Pannen.

Přestože je vánoční cukroví tím nejtypičtějším pamlskem, během nejhezčích svátků v roce si pochutnáváte i na jiných dobrotách. My v redakci to máme také tak: Marcela se na Štědrý večer neobejde bez kapra v trojoobalu (i když ho v rodině už nikdo jiný nechce), Katka zase miluje lososa a u Zuzky by to nešlo bez kuřecích řízků. Ovšem v salátech jsme pomalu uspořádaly malou slovní válku, který je ten nejlepší – ten tradiční? S celerem nebo bez?

A jak to máte vy? Který vánoční recept je pro vás ten nejchutnější, nejzajímavější, nejtradičnější, prostě NEJ?

Své recepty i s fotografií nám posílejte na redakce@mezizenami.cz do 30. 11. 2013!

Autorky tří NEJ vánočních receptů se můžou těšit na dárkovou poukázku v hodnotě 1000 Kč od společnosti Potten a Pannen Staněk.

U oblíbeného dovozce a prodejce značkových kuchyňských a domácích potřeb renomovaných výrobců si určitě vyberete. Podívejte se na seznam prodejen. O svátcích se vám určitě hodí kvalitní forma na biskupský chlebíček, různé vychytávky určené ke slavnostnímu stolování nebo pěkné nádobí.

Inspirace: Vanilkové rohlíčky  Heleny Chvátalové, autorky Kuchařky pro báječné tchyně (vydalo nakladatelství Smart Press)

Suroviny na přibližně 70 malých rohlíčků: 150 g hladké mouky, 20 g moučkového cukru, 100 másla nebo Hery, 50 g mletých oříšků nebo mandlí, 1 žloutek

Jak na to: Ze všech surovin vypracujte těsto a dejte ho odpočinout do lednice na 20 minut. Pak vytvořte dlouhý váleček, který nakrájejte na malé kousky a z nich vytvářejte rohlíčky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do předehřát trouby. Pečte při 180 °C asi 10 minut. Ještě horké obalte v moučkovém cukru s vanilkou.


 

Připravila: Marcela
Foto: Smartpress
4. 11. 2013

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků