Gastro

Rebarborové koláčky

Sbírání kytiček

Reveň kadeřavá, reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora je velmi zajímavá lahůdková zelenina, známá jednoduše jako rebarbora.

Počet porcí: 

6–8 koláčků 

Doba přípravy: 80 minut 

Ingredience na těsto:

280 g hladké mouky 

1 lžička cukru 

½ lžičky soli 

170 g másla 

125 ml ledové vody 

Ingredience na náplň: 

500 g rebarbory 

300 g jahod 

3 lžíce hladké mouky 

200 g krupicového cukru 

zakysaná smetana k podávání 

Postup: 

1. Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici. 

2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout. 

3. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky. 

4. Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru. 

5. Nechte péct v troubě zhruba 40 minut a podávejte se zakysanou smetanou.

Zdroj a foto: Klasa

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků