Reveň kadeřavá, reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora je velmi zajímavá lahůdková zelenina, známá jednoduše jako rebarbora.
Počet porcí:
6–8 koláčků
Doba přípravy: 80 minut
Ingredience na těsto:
280 g hladké mouky
1 lžička cukru
½ lžičky soli
170 g másla
125 ml ledové vody
Ingredience na náplň:
500 g rebarbory
300 g jahod
3 lžíce hladké mouky
200 g krupicového cukru
zakysaná smetana k podávání
Postup:
1. Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici.
2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout.
3. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky.
4. Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru.
5. Nechte péct v troubě zhruba 40 minut a podávejte se zakysanou smetanou.
Zdroj a foto: Klasa