Zelí se může pyšnit vysokým obsahem vitamínu C, ale vzácných látek v sobě skrývá mnohem více.
Například vitamín E, K nebo vitamíny skupiny B. Z minerálů zde najdeme zejména draslík, hořčík, vlákninu a další. Vyzkoušejte polévku z červeného zelí, která vás zahřeje v chladných dnech.
Ingredience:
400 g červeného zelí
1 ks červené cibule
2 lžíce rostlinného oleje
6500 ml zeleninového vývaru
50 ml smetany na vaření
oříšky a bobkový list na ozdobu
Postup:
Zelí nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Zeleninu opečte na oleji na mírném plameni asi 5 minut. Poté přidejte zeleninový vývar a vařte půl hodiny. Polévku následně rozmixujte, přidejte smetanu a promíchejte. Takto připravený krém ozdobte oříšky a bobkovým listem. Podávat můžete s chlebem.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio
Foto: Naše bio