Gastro

Recept na polévku z červeného zelí

Sbírání kytiček

Zelí se může pyšnit vysokým obsahem vitamínu C, ale vzácných látek v sobě skrývá mnohem více.

Například vitamín E, K nebo vitamíny skupiny B. Z minerálů zde najdeme zejména draslík, hořčík, vlákninu a další. Vyzkoušejte polévku z červeného zelí, která vás zahřeje v chladných dnech.

Ingredience:

400 g červeného zelí 

1 ks červené cibule 

2 lžíce rostlinného oleje 

6500 ml zeleninového vývaru

50 ml smetany na vaření

oříšky a bobkový list na ozdobu 

Postup:

Zelí nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Zeleninu opečte na oleji na mírném plameni asi 5 minut. Poté přidejte zeleninový vývar a vařte půl hodiny. Polévku následně rozmixujte, přidejte smetanu a promíchejte. Takto připravený krém ozdobte oříšky a bobkovým listem. Podávat můžete s chlebem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio
Foto: Naše bio

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků