Gastro

Recept na velikonoční sekanou podle Petra Havlíčka a Petry Lamschové

Sbírání kytiček

Snažíte se zdravě stravovat a vyřadili jste proto ze svého jídelníčku třeba sekanou? Šefredaktorka časopisu Dieta Petra Lamschová a výživový poradce Petr Havlíček pro vás recept upravili tak, abyste si mohli na sekané bez výčitek pochutnat. A hodí se nejen na velikonoce.

294 kcal/1235 kJ

Porce pro 7 osob

  • 0,75 kg libového vepřového masa
  • 0,25 kg libového uzeného masa
  • 2 celozrnné housky
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 5 stroužků česneku, drceného
  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 hrsti bylinek – mladé kopřivy, pažitka, petrželka

 

Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Maso pomeleme na masovém strojku, společně s namočenými houskami. K masu přidáme cibuli a česnek. Pomletou směs dáme do mísy, přidáme vejce, žloutky a nadrobno nasekané zelené bylinky. Osolíme, opepříme a prohněteme. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky nebo krupice. Pečeme v pekáčku s nepřilnavým povrchem při 180 stupních minimálně půl až tři čtvrtě hodiny. Při pečení lehce podléváme výpekem z masa.

Tip: Podávejte s bramborami a jarním salátem.

Recept najdete v knize Hezky čeky, hravě a zdravě. Vydala Mladá Fronta.

 

Foto: Mladá Fronta
14. 3. 2014

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků