Gastro

Bramborové lupínky a čerstvá zelenina s variací dipů

Sbírání kytiček

Chcete se zavděčit dětem? Připravte jim domácí brambůrky! A když jim k tomu přihodíte i „homemade“ dipy budou všichni naprosto spokojeni.

Ingredience:

400 g brambor
1 lžička kmínu
½ lžičky sušeného česneku
3 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
1 okurka
1 žlutá paprika
olivový olej
sůl čerstvě mletý pepř

Na řepový dip:

2 menší předvařené řepy
200 g zakysané smetany (12%)
1 stroužek česneku
sůl čerstvě mletý pepř

Na koprový dip:

hrst čerstvého kopru
200 g zakysané smetany (12%)
1 šalotka
sůl čerstvě mletý pepř

Na rajčatový dip:

3 velká rajčata
3 lžíce kečupu
1 lžička sušené pažitky
1 lžička sušeného česneku
sůl čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte je vodou a osušte. Promíchejte je v míse s olivovým olejem, kmínem, solí, pepřem a sušeným česnekem. Rozprostřete na plech na pečicí papír a pečte v troubě dozlatova cca 30 minut. Poté dejte na papírovou utěrku pro odsátí přebytečného oleje.

2. Zeleninu pokrájejte na špalíčky nebo proužky.

3. Na řepový dip rozmixujte společně všechny ingredience.

4. Na koprový dip smíchejte posekaný kopr a pokrájenou šalotku se smetanou a ochuťte solí a pepřem.

5. Na rajčatový dip rozmixujte všechny ingredience dohladka.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Akademie kvality
Zdroj fotografií: Akademie kvality
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků