Máte rádi kombinaci ovoce s ricottovým krémem? Krém z kapkou prosecca je vynikající. Místo broskví můžete použít i jiné ovoce.
Ingredience
8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví
2 lžíce cukru
1 hrnek prosecca větvička rozmarýnu
Na ricottový krém
400 g ricotty
2 lžíce cukru šťáva a kůra z limetky
lístky máty na zdobení
Postup
Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit. V hrnci necháme povařit prosecco s cukrem a rozmarýnem. Snížíme plamen, přidáme oloupané a vypeckované broskve a 3 – 4 minuty necháme podusit. Během vaření přiléváme víno. Následně broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zůstala v hrnci, necháme ještě chvíli povařit, aby zhoustla. Do mističek vložíme riccotový krém, přidáme vychlazené broskve, vše zalijeme uvařeným vínem a ozdobíme lístky máty.
Recept připravila Inna z blogu „garden and kitchen“.