Cuketa obsahuje velké množství vitamínů a minerálů, které podporují náš zrak, posilují svaly a srdce, odbourávají stres, zlepšují činnost mozku a pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi, tudíž je cuketa žádoucí při cukrovce.
Kromě vitamínů A, B a C obsahuje ještě karoteny, vlákninu, hořčík, vápník, železo, draslík a fosfor. A my si cuketu opět spojíme s jednou bílkovinou – sýrem, abychom podpořily trávící systém a nakoply metabolické procesy v těle.
Suroviny:
2 porce cukety
2 porce pecorina /parmazánu/
olej
sůl a chilli vločky.
Postup:
Cuketu nakrájejte na kolečka cc 3 mm v průměru, osolte, nechte vypotit a postup opakujte i z druhé strany. Cuketová kolečka lehce zastříkněte olejem a pečlivě obalte v pecorinu, můžete i v parmazánu. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem 10 min z každé strany dozlatova na 180°C, záleží na výkonu trouby.
Autor: Petra Krajčinovič, Fit a Fresh
Foto: Petra Krajčinovič, Fit a Fresh