Gastro

Jahodovo-rebarborový koláč ze špaldové mouky

Sbírání kytiček

Máte rádi ovocné koláče? Upečte si lehkou variantu ze špaldové mouky.

Na těsto:

• 400 g špaldové mouky 

• 50 g mletých mandlí 

• 1 zarovnaná KL Jedlé sody Dr. Oetker 

• 1 balíček Finesse citrónové kůry Dr. Oetker 

• 70 ml javorového sirupu 

• 100 g změklého másla 

• 100 ml oleje 

• 1 KL Vanilkové pasty Dr. Oetker 

Na obložení: 

• 200 g jahod, očištěných a nakrájených na kousky 

• 500 g rebarbory, očištěné a nakrájené na kostky 

• 2 balíčky Třtinového cukru citrónového Dr. Oetker 

Ještě potřebujeme: 

• koláčovou formu (ø 26 cm) 

Příprava: 

1. Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s mandlemi, sodou a citrónovou kůrou. Přidáme sirup, máslo, olej a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Asi 90 % těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně přitlačíme ke dnu. 

2. Jahody a rebarboru naneseme na těsto. Na povrch nadrobíme zbylé těsto a posypeme citrónovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. 

Elektrická trouba: 180 °C 

Horkovzdušná trouba: 160 °C 

Plynová trouba: stupeň 3 

Doba pečení: asi 30 minut 

3. Před podáváním můžeme koláč zlehka poprášit moučkovým cukrem. 

TIP: Rebarboru můžeme nahradit jablky. Krátký popis: Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

Připravila: Katka
Foto: Dr. Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků