Ani v horkých letních dnech si nemusíte odepřít svou denní dávku energie v podobě šálku kávy. Ba naopak, v létě vídáme snad všechny druhy jinak teplých kávových nápojů v ledové variantě.
Zkuste zaexperimentovat a připravte si dokonalé letní osvěžení v pohodlí vašeho domova s plnoautomatickým kávovarem KRUPS EVIDENCE ONE EA895. Připravili jsme si pro vás tip na 3 ledové kávové nápoje, které vás zaručeně perfektně ochladí.
Ledové kokosové frappé
Skvělá alternativa ke klasickému frappé. Kokosové mléko kávu nejen skvěle ochutí, ale dodá jí i tu správnou letní atmosféru.
Ingredience:
• 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE
• 150 ml kokosového mléka
• 10 kostek ledu
• 1 lžička třtinového cukru
• Čokoládové hoblinky
Postup:
V mixéru rozmixujte vychlazené espresso, kostky ledu, kokosové mléko a lžičku cukru. Vyšlehanou kávovou směs přelijte do sklenic a dozdobte čokoládovými hoblinkami.
Tip: pro zajímavé zdobení namočte hrdlo sklenice v čokoládě a následně ho posypte kokosem.
Ledové karamelové macchiato
Karamel a káva, to je prostě nerozlučná dvojka! Připravte tuto lahůdku sobě i svým přátelům. Uvidíte, že zabodujete.
Ingredience:
• 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE
• 150 ml mléka
• Kostky ledu
• Vanilkový sirup
• Karamelový topping
Postup:
Do větší sklenice nejdříve nalijte trošku vanilkového sirupu. Přilijte espresso, poté přidejte kostky ledu a mléko. Nakonec ozdobte karamelovým topinggem.
Cappuccino Freddo
Pokud neholdujete sladkým ledovým nápojům se zmrzlinou či různými sirupy, a naopak si rádi vychutnáte výraznou kávovou chuť doplněnou jemnou mléčnou pěnou, je pro vás Cappuccino Freddo tou pravou volbou.
Ingredience:
• Vychlazené dvojité espresso z kávovaru EVIDENCE ONE
• Pár kostek ledu
• 200 ml plnotučného nebo ovesného mléka
• Cukr, šlehačka (volitelné)
Postup:
V shakeru důkladně protřepejte espresso s ledem a vzniklou směs přelijte do sklenice. V mixéru nebo shakeru vyšlehejte mléko do husté pěny. Pěnu pomalu přelijte k espressu tak, aby vrstvy zůstaly oddělené.
Tip: u sladké varianty cukr nejdříve smíchejte s espressem, až poté přidejte led.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Krups
Foto: Krups