Když nemůžete do tropů, udělejte si je doma. Atmosféru dálek a chuť exotiky vám pomohou vykouzlit šťavné plody manga. Vyzkoušejte lehký cheesecake.
Suroviny:
• 1 balení máslových sušenek
• 100 g másla
• 100 g krémového sýra
• 250 g tvarohu
• 150 g cukru krupice
• 2 vejce
• 1 lžíce hladké mouky
• 200 g NOWACO Mango
• 50 g cukru
• 1 balení želatiny
Postup:
Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a směs dejte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky korpus upěchujte.
Krémový sýr utřete s tvarohem, 100 g cukru a vejci. Nakonec vmíchejte mouku a přidejte nadrobno nakrájené mango (cca 20 g). Hmotu pak vlijte na sušenkový korpus. Uhlaďte a v troubě rozehřáté na 160 °C pečte 20 minut. Pak troubu vypněte a nechte dort uvnitř ještě dalších 20 minut dojít.
Zatím nakrájejte zbytek manga na malé kostičky. Nasypte je do kastrolu, zalijte 150 ml vody a přidejte zbytek cukru. Povařte 10 minut a poté rozmixujte dohladka. Želatinu připravte podle návodu na sáčku a přidejte ji k mangu. Promíchejte a nalijte na upečený dort.
Nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout. Dozdobit cheesecake můžete karamelovou kapkou.
TIP na zralé a šťavnaté mango: Sehnat zralé a šťavnaté mango plné vitaminů není věda. Stačí, když zamíříte v obchodě k mrazicím boxům. Tam najdete hluboce zmrazené mango od značky NOWACO. Plody dozrávaly přímo na stromech pod hřejivými slunečními paprsky. Po sklizni byly oloupány, nakrájeny a ihned hluboce zmrazeny. Díky tomu je mango mnohem chutnější než čerstvé kousky, jež se trhají nezralé a jsou pak dlouhé měsíce skladovány v chladu, ovšem použití mají stejné.
Hluboce zmrazené mango necháte jen hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v chladničce. Pustí jen minimum šťávy a můžete s ním dále kouzlit. Rozdíl v chuti poznáte při prvním soustu. Plné aroma a sladkost vás okouzlí. Šťavnatou novinku NOWACO Mango Premium získáte v obchodech ve 200g balení.
Komerční prezentace
Foto: Dilyara Garifullina z Unsplash, NOWACO