Hledáte originální a jednoduchý recept na svatého Valentýna. Překvapte partnera vlastním marshmallows.
Doba přípravy: asi 30 minut
Vystačí na: asi 40 kusů
Na želatinovou hmotu
• 300 ml vody
• 450 g cukru
• 2 balíčky Želatiny jemně mleté Dr.Oetker
• 100 ml vody
• 1 KL Vanilkového aroma Dr.Oetker
• 1 balíček Cukrárenského želé červeného Dr.Oetker
Na obalení:
• 3 zarovnané PL moučkového cukru
• 2 zarovnané KL Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
• plech na pečení
• elektrický ruční šlehač
• formičky na vykrajování (velikonoční motivy)
Příprava:
1. Na přípravu želatinové hmoty uvaříme z 300 ml vody a cukru, sirup (povaříme asi 15 minut). Želatinu smícháme ve vyšší nádobě se100 ml vroucí vody z konvice a mícháme, dokud se nerozpustí. Sirup nalijeme do rozpuštěné želatiny, přidáme aroma a šleháme na nejvyšším stupni asi 10 minut do pěny. Cukrovou směs rozdělíme na dvě poloviny a do jedné zašleháme cukrárenské želé. Obě směsi rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Uhladíme a vložíme do chladničky asi na 4 hodiny.
2. Formičkami vykrajujeme velikonoční tvary, které obalujeme v moučkovém cukru se škrobem.
Tip: Na obarvení můžeme použít kakao nebo Cukrárenské želé Dr.Oetker.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Dr. Oetker
Foto: Dr. Oetker