Gastro

Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou

Sbírání kytiček

Hledáte zdravý a přitom zajímavý recept? Vyzkoušejte Salát s krupkami vařenými v tomatové omáčce s jogurtovo-koriandrovou zálivkou.

Suroviny: 

150 g krupky lámanka 

1 l zeleninového vývaru 

200 g drcených rajčat 

300 g mixu salátů 

600 g lososa (filet s kůží) 

200 g bílého Selského jogurtu Hollandia 

1 svazek koriandru (čerstvý) 

12 ks cherry rajčátek 

tymián (čerstvý) 

1 žlutá paprika 

olivový olej 

sůl pepř 

Postup: 

1. Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem. 

2. Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme. 

3. Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme. 

4. Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa. 

5. Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.

Připravila: Katka
Foto: Hollandia

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků