Je čas dýní a pokud je máte rádi a vaříte jen dýňovou polévku, máme pro vás tip. Vyzkoušejte tento lehký recept.
Třeba vyzkoušíte pečenou dýni k jiné příloze.
Suroviny
- salátový mix (rukola, čekanka, římský salát, polníček apod.)
- cherry rajčátka
- třešničky mozzarelly
- směs semínek (například dýňové, piniové, slunečnicové)
- plátky dýně Hokkaido, ideálně centimetr tlusté
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- dýňový olej
- balsamico ocet
- javorový sirup nebo lesní med
Příprava:
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C a plech vyložíme pečicím papírem. Plátky dýně opepříme, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Pečeme dozlatova cca půl hodinky.
Mezitím namícháme dresing – dýňový olej + balsamico ocet + javorový sirup nebo med. Poměr záleží na preferencích každého, pokud máte raději sladší nebo naopak kyselejší.
Na talíř navrstvíme směs salátů, posypeme semínky, třešničkami mozzarelly, nahoru dáme voňavou pečenou dýni, nakonec vše polijeme zálivkou.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj informací: Laformaggeria
Zdroj fotografií: Laformaggeria