Vyzkoušejte typickou katalánskou pochoutku. Její základ tvoří brambory, vejce, cibule a olivový olej. Přidat můžete podle chuti chorizo, rajčata a třeba i cuketu. Podává se jako tapas, teplá i studená.
Ingredience:
- 1 kg bio brambor typu A
- 1 cibule
- 100ml panenského olivového oleje
- 8 vajec
- sůl a pepř
Postup:
Brambory oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, stejně tak cibuli. Na pánev přidáme olej a brambory, které budeme smažit asi 15 minut. Postupně přidáme cibuli a případně další ingredience dle chuti. Omeletu dochutíme solí a pepřem.
Směs poté smícháme s rozšlehanými vejci a přidáme na novou pánev s olivovým olejem. Pod pokličkou necháme ztuhnout. Asi po 15 minutách pomocí druhého talíře, který přiklopíme na pánev, omeletu otočíme a necháme smažit z druhé strany 7 minut. Použít můžete také druhou pánev nebo dřevěné prkénko. Omeletu necháme odpočinout a můžeme podávat.
Připravila: Katka Soušková