Gastro

Španělská omeleta

Sbírání kytiček

Vyzkoušejte typickou katalánskou pochoutku. Její základ tvoří brambory, vejce, cibule a olivový olej. Přidat můžete podle chuti chorizo, rajčata a třeba i cuketu. Podává se jako tapas, teplá i studená.

Ingredience:

  • 1 kg bio brambor typu A
  • 1 cibule
  • 100ml panenského olivového oleje
  • 8 vajec
  • sůl a pepř

Postup:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, stejně tak cibuli. Na pánev přidáme olej a brambory, které budeme smažit asi 15 minut. Postupně přidáme cibuli a případně další ingredience dle chuti. Omeletu dochutíme solí a pepřem.

Směs poté smícháme s rozšlehanými vejci a přidáme na novou pánev s olivovým olejem. Pod pokličkou necháme ztuhnout. Asi po 15 minutách pomocí druhého talíře, který přiklopíme na pánev, omeletu otočíme a necháme smažit z druhé strany 7 minut. Použít můžete také druhou pánev nebo dřevěné prkénko. Omeletu necháme odpočinout a můžeme podávat.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Naše Bio
Zdroj fotografií: Naše Bio
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků