Gastro

Špenátová polévka

Sbírání kytiček

Špenát je dobrý pro zrak, a to především díky obsahu dvou druhů karotenoidů. Rovněž se pyšní vysokým obsahem kyseliny listové, která je důležitá například v těhotenství. Představuje také optimální kombinaci vitamínů a minerálů a zároveň má nízkou energetickou hodnotu.

Ingredience:

300 g špenátu

2 ks cibule

1 stroužek česneku

1 l zeleninového vývaru

lžíce hladké mouky

100 ml smetany

extra panenský olivový olej na smažení

sůl a pepř na dochucení 

Postup:

Nejprve si najemno nakrájejte cibulku a česnek, které nakrátko orestujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte mouku, kterou také krátce osmažte, a vývar. Směs přiveďte k varu. Poté vložte očištěný špenát a vařte za občasného míchání na středním plamenu asi 10 minut. Polévku zjemníte smetanou. Vše nakonec rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte solí a pepřem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: myjsmebio.cz
Foto: myjsmebio.cz

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků