Gastro

Topinky crostini s ricottou, ančovičkami a hruškou

Sbírání kytiček

Hledáte tipy na silvestrovské pohoštění? Vyzkoušejte topinky crostini s ricottou, ančovičkami a hruškou.

Suroviny (na 20 topinek)

20 plátků toustového chleba
400 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
3 hrušky
1 malé balení ančoviček
60 g rozinek
několik snítek rozmarýnu a šalvěje
extra panenský olivový olej
sůl
pepř

Příprava

Na pánvi rozpalte olej spolu s rozmarýnem a šalvějí a postupně na něm opečte toustový chléb dozlatova. Rozinky dejte namáčet do vlažné vody. Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V míse ve vodní lázni smíchejte ricottu s dobře okapanými ančovičkami (ponechte si několik ančoviček stranou na ozdobení) a kostičkami hrušky a osolte. Ricottovým krémem potřete topinky, lehce opepřete, ozdobte kouskem ančovičky, dobře okapanými rozinkami a rozmarýnem.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Gran Moravia
Zdroj fotografií: Gran Moravia
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků