Zbyla vám velikonoční vajíčka? Pak se nabízí recept na vaječnou pomazánku.
Ingredience
3 – 4 vařená vejce
100 g odtučněného tvarohu
½ lžičky hořčice
½ nadrobno nakrájené šalotky nebo jarní cibulky
nasekanou pažitku nebo hladkolistou petržel
sůl a pepř
Postup:
Do tvarohu přidejte hořčici, nadrobno nasekanou cibulku, sůl a pepř.
Vajíčka buď nastrouhejte najemno a nebo nadrobno nakrájejte. Záleží jen na vás, jestli máte rádi větší kusy nebo jemnější. Poté přidejte sůl, pepř a pomazánku podle sebe dochuťte.
Nakonec můžete přidat čerstvé bylinky.
Náš tip: výborná je i vajíčková pomazánka s avokádem.
Jak děláte vajíčkovou pomazánku vy?
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: KetoMix
Foto: KetoMIx