Gastro

Vánoční cukroví: Mandlové Amaretti

Sbírání kytiček

Vánoce za rohem a vy stále nevíte, do jakého cukroví se letos pustit? Doplňte tentokrát tradiční linecké, perníčky a vosí úlky něčím novým.

Vyzkoušejte recept na italské Mandlové Amaretti, které jsou pro dlouhé zimní večery v dece u pohádky jako stvořené!

Ingredience:

500 g mletých mandlí
30 ml mandlového likéru
1 vejce
4 bílky
200 g cukru krupice
1 vanilkový lusk
1 kypřicí prášek
Cukr moučka na obalení
Kousek másla

Vyšlehejte bílky s cukrem a semínky z vanilkového lusku (případně můžete použít vanilkový cukr). Poté přidejte mleté mandle, kypřicí prášek, vajíčko a mandlový likér. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici odpočinout cca 1 hodinu, klidně i více.

Na máslem vymazaný plech tvořte malé hromádky připravené směsi. Dodržujte mezi nimi rozestupy. Pečte zhruba 10 – 12 minut na 150 °C, dokud nezezlátnou. Po upečení nechte lehce vychladnout a obalte v moučkovém cukru.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Osobnivinoteka.cz
Zdroj fotografií: Osobnivinoteka.cz
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků