VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠPANĚLSKÝMI OLIVAMI A HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Máte rádi vepřovou panenku? Já ji umím jen upéci a peču ji pořád stejně. Zaujal mě tento recept s olivami a hořticí, protože mám ráda maso se šťávou. Bramborová sláma už je podle mého soudu pro labužníky. Určitě bude chutnat i s obyčejným bramborem. Jak to vidíte vy? Jakou byste zvolili přílohu?

ilustrační obrázek
Zobrazit fotografii v galerii

Ingredience na 4 porce

• 1 vepřová panenka (cca 500 g)
• 12 – 15 černých nebo zelených španělských oliv
• 4 šalotky nebo francouzské cibule
• 2 lžíce celozrnné hořčice
• Panenský olivový olej
• 1 sklenička vína
• Bramborová sláma

 

Postup

Oloupeme šalotku. Vepřovou panenku a šalotky potřeme olejem a vložíme na vyšší pečící plech. Troubu předehřejeme na 250°C a panenku pečeme asi půl hodiny. Maso čas od času polijeme jeho vlastní šťávou, ve které se peče.

Panenku vyjmeme z trouby a dochutíme solí a pepřem. Do pečícího plechu se šťávou z panenky přidáme skleničku vína a připravíme šťávu z výpeku, která během chvilky zhoustne.

Do vytvořeného sosu přidáme nasekané olivy a hořčici, vaříme zvolna po dobu 2 minut, případně osolíme. Následně dáme sos odstát.

Do masa nakrájeného na plátky zabalíme bramborovou slámu a vytváříme tak masové balíčky. Po jedné straně přelijeme masové balíčky omáčkou. Omáčka může být dle chutě servírována teplá nebo studená.

Foto: Španělské Olivy

DISKUZE K ČLÁNKU

1

A já bych si to ráda dala, kdyby mi to někdo připravil:-).

ODPOVĚDĚT

5

já olivy nerada ...a omáčky taky moc nemusím... asi bych se nedala zlákat

ODPOVĚDĚT

3

jsou horší věci než olivy... hihihi, třeba cibule ... brrr

ODPOVĚDĚT

5

To je jak z restaurace, raději bych něco domácího.

ODPOVĚDĚT

4

Vypadá to super, ale my olivy nejíme...

ODPOVĚDĚT

4

kde seženu bramborovou slámu..?? :o)

ODPOVĚDĚT

3

vypadá to velice slibně,složité to nebude

ODPOVĚDĚT

3

Nevim zda vyzkoušim, bude urcitě dobré, ale složité.

ODPOVĚDĚT

4

Dobré to bude určitě, ale mám raději jednodušší recepty.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (9 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

ilustrační obrázek

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

ilustrační obrázek

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

ilustrační obrázek

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

ilustrační obrázek

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

ilustrační obrázek

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

ilustrační obrázek

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

inzerce

ŽHAVÉ DRBY

DOMÁCÍ PLEŤOVÝ KRÉM

Jak na domácí kosmetiku? Jaké ingredience a kde je sehnat? ...

DETOXIKACE

Ahojte, zkoušeli jste někdo detoxikovat organizmus před ...

KANCELÁŘSKÁ ŽIDLE

Čau holky,kde bych si pořídila nějakou kvalitní židlu do ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz