Špagety je možné jíst na tisíc a jeden způsob a stejně – anebo právě proto – se jich nikdy nepřejíme. Vyzkoušejte tentokrát nivovo-smetanovou omáčku podávanou s vlašskými ořechy.
Ingredience
500 g špaget (jedno balení)
200 g nivy
200 ml 33% smetany
100 ml zeleninového vývaru
vlašské ořechy k podávání
sůl čerstvě mletý pepř
Postup
1. Špagety uvařte podle návodu na obalu.
2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar se smetanou.
3. Poté přidejte na kousky pokrájenou nivu a na mírném plamenu ji nechte rozpustit.
4. Osolte a opepřete podle chuti.
5. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou a servírujte s vlašskými ořechy.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Akademie kvality
Zdroj fotografií: Akademie kvality