Vepřová panenka s pečeným bramborem, žampiony a přelivem z červené řepy

Červená řepa obsahuje pořádnou dávku vitaminu C, kyseliny listové, hořčíku, draslíku a dalších látek, které v tradiční době chřipek určitě oceníte.

Vepřová panenka s pečeným bramborem žampiony a přelivem z červené řepy
Zobrazit fotografii v galerii

Ingredience: 

½ kg vepřové panenky lžička olivového oleje 

sůl, pepř 


Na přílohu: 

3 brambory 

5 žampionů 

koření na americké brambory 

koření na grilovanou zeleninu 

lžíce másla 

sůl 


Na přeliv: 

1 červená řepa 

1 dcl červeného vína 

1 smetana 

šťáva z citronu 

cukr 

sůl a pepř 


Postup:

Vepřovou panenku ponechte v celku, očistěte ji, potřete olejem, posolte a zprudka ji opečte na pánvi ze všech stran. Poté ji přesuňte do pekáčku a dopečte v troubě cca na 8 minut při 180 stupních, aby uvnitř zůstala šťavnatá a růžová. Upečenou ji pak nechte odpočívat, před podáváním je třeba ji rozkrájet na plátky. 


Než se však pustíte do panenky, měli byste mít připravený přeliv a přílohu už téměř hotovou. Do malého hrnce dejte dusit s trochou vody pokrájenou a osolenou červenou řepu na malé kousky. Jakmile bude již měkká na skus, přilijte červené víno a nechte krátce povařit. Následně přilijte smetanu a vařte ještě dalších 5 minut. Vše poté společně rozmixujte a dochuťte citronem, cukrem, solí a pepřem.


Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio

DISKUZE K ČLÁNKU

3

To může dobře chutnat.

ODPOVĚDĚT

2

Lákavé,to si určitě uvařím.

ODPOVĚDĚT

3

Vypadá to pěkně, bude to asi i dobře chutnat

ODPOVĚDĚT

3

Dělám něco podobného

ODPOVĚDĚT

4

Zajímavé...Jak tohle asi chutná s tím řepovým přelivem...

ODPOVĚDĚT

5

Ochutnala bych, ale mám raději klasiku.

ODPOVĚDĚT

2

To bych si dala, ale toho masa méně a přílohy více.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (7 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

Titulka pro: Čoko tunel s broskvemi

Čoko tunel s broskvemi

Přemýšlíte, co o víkendu upéci? Vyzkoušejte čoko tunel s broskvemi.

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera. Foto: Dr. Oetker

Soutěž o ošatku, zástěru, kvásek, droždí a receptáře z kuchyně Dr.Oetkera

Upečte si skvělý domácí chleba z kváskového těsta.

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

Co si dopřát o Velikonocích a nepřibrat

To, že o Velikonocích nechcete přibrat či si zkazit úspěšné držení zdravého jídelníčku, neznamená, že...

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí

Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám...

Titulka pro: Rychlá roláda

Rychlá roláda

NAČÍST DALŠÍ

ŽHAVÉ DRBY

VELKÉ SLEVY ONA DNES 18.-24.10.2021

Nyní přichází největší slevový nákupní týden v ...

INKONTINENCE

Co se vám osvědčilo za pomůcky? Hlavně aby byly spolehlivé ...

PROTEINY - JAKÉ KUPUJETE?

Ahoj, poradíte dobré proteiny? Jakou značku jste si ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

INZERCE

© 2020, MeziŽenami.cz