Rádi byste uvařili pokrm bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zapečený lilek s rajčaty a sýrem.
Ingredience:
1 střední lilek
2 rajčata
5 větviček tymiánu
100 g sýra
sůl dle chuti
oregano
bazalka na ozdobu
Postup:
Lilek omyjeme, nakrájíme na větší kolečka či plátky a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Každé kolečko lilku posypeme špetkou soli a necháme přibližně 20 minut vypotit.
Dáme předehřát troubu na 180 °C. Mezitím nakrájíme rajčata a bylinky. Sýr nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Orosený lilek osušíme kuchyňskou utěrkou, poté na něj poklademe rajče, bylinky i sýr a dáme do trouby.
Pečeme do zhnědnutí sýra, přibližně 30 minut, poté můžeme z trouby vyndat a podávat samostatně nebo ke kuskusu, rýži či těstovinám.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio
Foto: Naše bio