
Ingredience:
● 4 broskve
● 1 lžíce másla
● 2 lžíce třtinového cukru
● 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou granátové jablko
● 1 lžíce likéru Grand Marnier
● 200 g ricotty
● máta na ozdobu
● nasekané lískové oříšky (opražené)
Postup:
1. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme třtinový cukr, balzamikový krém, likér Grand Marnier a chvilku svaříme, dokud se cukr nerozpustí.
2. Broskve rozpůlíme a odpeckujeme. Obalíme ve směsi a ogrilujeme na kontaktním grilu (cca 2 - 3 minuty).
3. Grilované broskve podáváme posypané lískovými oříšky s nočkem ricotty ozdobeným mátou.
Připravila: red.
Foto: Kalamáta Papadimitriou