Grilovaný filet z lososa pod bylinkovou krustou se zeleninovými špízy

Máte rádi lososa a hledáte nějaký zajímavý recept? Jeden pro vás máme.

Grilovaný filet z lososa pod bylinkovou krustou se zeleninovými špízy
Zobrazit fotografii v galerii

Potřebujete:

  • 4 steaky z lososa
  • čerstvé bylinky (tymián, estragon, bazalka, plocholistá petržel)
  • 50 g střídky z bílého chleba
  • 1 žloutek
  • sůl
  • 100 g majonézy
  • 300 g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
  • bílý pepř
  • 12 mladých uvařených brambor
  • 1 cuketa
  • 12 cherry rajčátek
  • 7 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • olivový olej

 

Postup:

  1. V misce utřeme změklé máslo, žloutek, nasekané bylinky, střídku z bílého chleba a sůl. Hmotu naneseme na potravinovou fólii, vytvarujeme váleček, který necháme ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na kolečka, kterými poklademe lososa a necháme cca 2 minuty zapéct.
  2. Z majonézy, zakysané smetany, kopru a rozmačkaného česneku připravíme dresink, který dochutíme solí a bílým pepřem.
  3. Steaky z lososa osolíme, opepříme, posypeme bylinkami. Necháme v pokojové teplotě půl hodiny odpočinout a poté grilujeme asi 3 minuty z každé strany.
  4. Zatímco losos odpočívá, připravíme si zeleninové špízy z vařených mladých brambor, cukety nakrájené na plátky a cherry rajčat. Zeleninu napícháme na dopředu namočené bambusové špejle a naložíme do marinády z balzamikového krému, olivového oleje, soli a najemno nasekaných bylinek. Pečeme na rozpáleném grilu cca 4 minuty z každé strany.
     

Foto: Kalamáta Papadimitriou

DISKUZE K ČLÁNKU

6

Losos je opravdu dražší,ale tento recept bude asi moc dobrý

ODPOVĚDĚT

1

Já se stejně nejvíc těším na štědrovečerního kapra...

ODPOVĚDĚT

1

Losos to je pochoutka a na vánoce s kaprem nesmí chybět k večeři.

ODPOVĚDĚT

3

lososa jsem jedla jen na rautu,sama jsem ho ještě nedělala,je to třeba ostuda,ale miluju kapra na všechny způsoby,tak až rodina bude mít chuť,tak ho udělám podle tohoto receptu,vypadá moc dobře.

ODPOVĚDĚT

3

Vypadá chutně a je připraven z dustupných ingrediencí.

ODPOVĚDĚT

1

Dobrých receptů na přípravu pokrmů z ryb není nikdy dost...

ODPOVĚDĚT

6

vypadá to exkluzivně

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (7 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

Peceme s láskou Advent a Vánoce

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

Titulka pro: Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

Titulka pro: Tak vařím já

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

Titulka pro: Pečeme s láskou 8

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

FREESTYLE KOLOBĚŽKA

Zdravím, nemáte prosím doporučení, kde objednat ...

DETOX ORGANISMU

Jakým způsobem podstupujete detox organismu ? Hrozně ráda ...

TINKTURA

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2020, MeziŽenami.cz