Máte rádi grilovaný hermelín? Ochutnejte netradiční recept se špenátem a rozinkami.
4 porce
- 1x Sedlčanský Ohnivák na gril (4 ks sýra + balíček pikantního koření)
- 120 g listového špenátu
- sůl
- 40 g rozinek
- 40 g másla
- na špičku nože skořice
- 2 lžičky hnědého cukru
- 30 ml vody
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou nafukovat, přidáme špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne.
- Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečicího papíru a zabalíme. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.
Foto: Povltavské mlékárny
25. 4. 2014