Gastro

Grilovaný Ohnivák s listovým špenátem a rozinkami

Sbírání kytiček

Máte rádi grilovaný hermelín? Ochutnejte netradiční recept se špenátem a rozinkami.

4 porce

  • 1x Sedlčanský Ohnivák na gril (4 ks sýra + balíček pikantního koření)
  • 120 g listového špenátu
  • sůl
  • 40 g rozinek
  • 40 g másla
  • na špičku nože skořice
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 30 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

 

  1. Špenát důkladně vypereme, zbavíme silných řapíků a listy pokrájíme na široké pruhy. Rozinky propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozinky a mícháme. Když se začnou nafukovat, přidáme špenát, ½ lžičky pikantního koření, cukr, skořici a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a mícháme, dokud špenát nezvadne.
  3.  Hermelíny potřeme olejem, posypeme zbylým pikantním kořením a na každý dáme čtvrtinu připraveného špenátu. Posadíme na alobal, přes špenát položíme kousek pečicího papíru a zabalíme. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut. Hotové sýry rozbalíme, přendáme na talířky a doplníme vhodným salátem.

 

Foto: Povltavské mlékárny
25. 4. 2014

 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků