
Jste zvyklé rozdělovat mouku jen na hladkou, polohrubou a hrubou?
Pak vás patrně překvapí novinky značky Babiččina volba - stále se jedná o hladkou mouku, a přesto pokaždé jinou (liší se způsobem mletí pšeničných zrn).
Jak je vybírat hladkou mouku?
Podle toho, co chcete péct. Pokud plánujete buchty, koblížky nebo třeba vánočku, hodí se vám mouka na kynuté těsto. Naopak s moukou na křehké pečivo připravíte tradiční linecké koláčky, vánoční pečivo nebo sušenky. A třetí v řadě je mouka dortová, ideální nejen na korpusy dortů, ale také na bábovky, piškotová těsta a podobně.
Zmiňované hladké mouky se aktuálně prodávají za zaváděcí cenu 21,90 Kč.
Připravila: Marcela
Foto: archiv firmy
20. 10. 2015