Hruškové řezy se skořicí

Upečte si hruškové řezy se skořicí. Skořice Vás v zimě příjemně prohřeje a k hruškám se výborně hodí.

Titulka pro: Hruškové řezy se skořicí
Zobrazit fotografii v galerii

Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 18 minut

Na těsto:
• 250 g změklého másla nebo margarínu
• 200 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 vejce
• 300 g hladké mouky
• ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 50 g sekaných mandlí

Na náplň:
• 1 kg hrušek
• 300 ml bílého vína
• 100 g cukru
• 1 zarovnaná KL skořice
• 1 balíček čirého Dort-želé Dr.Oetker
• 200 ml studené vody
• 1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker

Na ozdobení:
• 250 ml smetany ke šlehání
• špetka skořice
• 2 zarovnané PL moučkového cukru
• 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
• 1 zarovnaná PL kakaa

Ještě potřebujeme:
• plech (30 x 40 cm)
• papír na pečení
• alobal
• sítko

Příprava:

1. Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a vejce do pěny. Vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sekanými mandlemi. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 18 minut

2. Horký plát vyklopíme na papír posypaný moučkovým cukrem, papír na pečení ze spodu rolády potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme. Ještě teplý korpus po šířce rozřízneme na dvě poloviny.

3. Na přípravu náplně oloupeme hrušky, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme na malé kousky. Víno, cukr, skořici a dort–želé dobře promícháme, necháme svařit a přidáme hrušky. Za občasného promíchání uvedeme do varu (doba varu: asi 2 minuty). Vodu s pudingovým práškem dobře promícháme a zašleháme do horkých hrušek. Za stálého míchání necháme přejít varem a sejmeme z plotny. Kolem korpusu umístíme rámeček z třikrát přeloženého alobalu. Náplň rovnoměrně naneseme na korpus, zakryjeme druhým plátem a opatrně přitlačíme. Na 3 hodiny uložíme do chladničky.

4. Na ozdobení ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni se skořicí, cukrem a smeta-fixem dotuha a vychladlý korpus rovnoměrně potřeme. Z papíru na pečení si vystřihneme šablonu ve tvaru hrušky, položíme na povrch moučníku a lehce poprášíme kakaem. Šablonu opatrně odstraníme. Řezy nakrájíme na libovolně velké kousky a až do podávání uložíme do chladničky.

Foto: Dr. Oetker
6. 2. 2015

DISKUZE K ČLÁNKU

1

hrušky mám ráda

ODPOVĚDĚT

3

Hrušky dozrávají, vyzkouším

ODPOVĚDĚT

4

Pokud máte rádi hruskové kolace, doporucuju vyzkouset i http://www.babiccinavolba.cz/recepty/hruskovy-kolac-s-mandlemi/ to je muj oblibenec

ODPOVĚDĚT

3

vypadá dobře a určitě je i dobrý,ale když mě odradí složitý recept,nejraději mám ty z jedné mísy :D

ODPOVĚDĚT

6

No a když je to i na hrnky a nemusí se nic vážit, tak je to hotové raz dva. Taky mám raději jednoduché recepty.

ODPOVĚDĚT
VLOŽIT PŘÍSPĚVEK
VSTOUPIT DO DISKUSE (5 PŘÍSPĚVKŮ)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Fastfoody, třeste se! Češi už zase vaří. A zdravěji než kdy dřív!

Češi vždy milovali dobré jídlo. Skvěle vařili, tvořili vlastní recepty a po celém světě prosluli...

Peceme s láskou Advent a Vánoce

Kniha receptů Advent a Vánoce

Máte rádi netradiční vánoční recepty?

Titulka pro: Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Dobrá zpráva pro všechny kuchaře. TopRecepty.cz spouští nový design!

Žádný apríl, nové TopRecepty.cz s řadou vychytávek spatřily dnes světlo světa. Pojďme si ukázat, jak...

Titulka pro: Tak vařím já

Tak vařím já

Hledáte tipy na chutné, rychlé a kaloricky vyvážené recepty? Pak sáhněte po nové kuchařce, kterou...

Titulka pro: Pečeme s láskou 8

Pečeme s láskou 8

Pečete rádi? Nenechte si ujít v pořadí již osmý titul z úspěšné řady kuchařek Dr.Oetkera...

Titulka pro: Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Soutěžte se svým náročným receptem a vyhrajte kulinářský kurz s renomovaným šéfkuchařem

Vaříte rádi? Máte nějaký recept na přípravu opravdu složitého pokrmu?

NAČÍST DALŠÍ

INZERCE

ŽHAVÉ DRBY

INKONTINENCE

Ahoj holky, chci se zeptat… bojovala některá z vas s ...

KREMATORIUM ZVÍŘAT

Dobrý den všem, mělabych dotaz... Zkušenosti s ...

E-KONDOMY

Pěkný den :) Dotaz... Objednávala některá z vás sexy ...

DRBÁRNA

HORKÉ RADY

Bolest hlavy - migrény

Dobrý den, již pár let beru triptany na prevenci a ...

Domek

Dobrý den. Syn koupil hrubou stavbu a ma tam nějake ...

Bezbolestné trhání zubů

Dobrý den pane doktore, potřeboval bych spravit horní ...

PORADNA

© 2016, MeziŽenami.cz