Gastro

Hruškovo-maková bábovka

Sbírání kytiček

Máte rádi netradiční recepty? Vyzkoušejte hruškovo-makovou bábovku.

Doba přípravy: asi 35 minut
Doba pečení: asi 60 minut

Na náplň:


• hruškový kompot (hmotnost po odkapání 460 g)
• 1 balíček (250 g) hotové makové náplně
• 75 g oloupaných slunečnicových jader
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 KL Mandlového aroma Dr.Oetker
• 3 PL medu
• 2 zarovnané PL ovesných vloček nebo strouhanky
• 150 ml šťávy z hruškového kompotu

Na těsto:

• 500 g hladké mouky
• 1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
• 250 g nízkotučného tvarohu
• 160 ml mléka
• 160 ml oleje
• 2 zarovnané KL cukru
• 2 zarovnané KL soli

Na ozdobení:

• 1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
• 2 zarovnané PL světlé marmelády (např. meruňkové)

Ještě potřebujeme:

• bábovkovou formu (průměr 23 cm)
• váleček
• sítko
• mašlovačku

Příprava:

1. Na přípravu náplně necháme hrušky dobře odkapat na sítku a nakrájíme na kostičky. Smícháme makovou náplň (1 PL necháme na ozdobení), slunečnicová jádra, vanilínový cukr, aroma, med a ovesné vločky nebo strouhanku, přidáme šťávu z kompotu a nakrájené hrušky.

2. Na přípravu těsta smícháme na vále mouku s kypřicím práškem. Přidáme tvaroh, mléko, olej, cukr, sůl a ručně zpracujeme hladké těsto. Těsto poprášíme malým množstvím mouky a vyválíme obdélník (40 x 35 cm). Náplň rozetřeme rovnoměrně na těsto a necháme volný okraj asi 2 cm. Obdélník zavineme z kratší strany
a vložíme do formy „švem“ nahoru. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 60 minut

3. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

4. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a polijeme povrch bábovky. Po zatuhnutí v marmeládě rozmícháme zbylou makovou náplň a podle obrázku mašlovačkou dozdobíme.

Foto: Dr.Oetker

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků